Søg

Responsivt tema medfører eksplosion i besøgstal

Responsivt tema gav fyrværkeri i Google Analytics

At der er fordele ved at have et responsivt tema på sin hjemmeside, vidste jeg godt. Det havde jeg da også sørget for her på Bjoernjohansen.dk.

På Tidens Nyheder, som jeg også stod bag, var jeg lidt bagefter med at få installeret det responsive tema, men det kom på plads. I Google Analytics kunne jeg se, at en stor del af de besøgende kom via mobiler og tablets. Faktisk mere end halvdelen.

UPDATE: Tidens Nyheder er nedlagt. Det var sjovt så længe det varede. 

Responsivt tema gav pote

Jeg installerede det responsive tema den 25. juli. I perioden op til havde det været ret sløjt med besøgende. Det højeste besøg i juli – inden overgangen til responsivt tema var 45 besøgende på en dag. Tælleren på Adsense-kontoen kørte nærmest baglæns.

Responsivt tema betød eksplosion i antal besøgende på Tidensnyheder.dk (foto: Tinu/Photoxpress)
Det er festligt at kigge i Google Analytics

Så kom det responsive tema på. I starten var der ikke de store udsving. Det var også ferietid.

Efter godt en uges tid skete der så noget: Næsten 2.000 besøgende på en dag. Dagen efter bød på knapt 21.000 besøg, dagen efter mere end 22.000 besøg.

Derefter gik det ned ad bakke. Det daglige besøgstal lå nu markant højere. Tidligere gav en god dag 100 besøgende. Nu er en mindre god dag 300 besøgende. I dag var der 1.693 unikke besøgende, som valgte at besøge tidensnyheder.dk. Barren er blevet hævet hurtigt. Takket være den mobile trafik til Tidens Nyheder.

2/3 af trafikken via m.facebook.com

Når 2 ud af 3 besøg kommer via det mobile facebook, er det oplagt, at siden – med det responsive tema til WordPress – gør det meget nemmere for læseren af få det hele med – og dele indholdet med andre. Jeg er da heller ikke et øjeblik i tvivl om, at det er denne ændring, som har medført det store rykind af besøgende.

Fordeling besøgende mobil/pc på Tidens Nyheder
En måneds trafik på Tidens Nyheder – fordelt på mobil/pc – et responsivt tema er oplagt

Det har også haft en positiv indflydelse på antallet af likes på Tidens Nyheders Facebookside.

Inden skiftet havde den på mere end et år fået 100 likes.

I løbet af en uges tid steg dette antal til 150. En enkelt historie om at den seksuelle lavalder var ændret fra 15 til 18 fik mere end 10.000 likes på cirka en uge.  Der er god stadig plads til flere læsere og likes…

På grund af de resultater, som den responsive template på Tidens Nyheder har givet, kan jeg kun tale varmt for at bruge et responsivt tema. Stadig mere trafik kommer via mobiler og tablets. Den trafik vil jeg gerne have del i.

Hvad med dig? Hvad gør du for at gøre det nemt for dine mobile læsere?

Læs også

Skriv et svar

Hvad søger du?

Skriv til mig, hvad jeg kan hjælpe dig med