Søg

Derfor kan sproglige forudsætninger forbedre dine resultater

Med sproglige forudsætninger kan du forbedre dine resultater - også slippe for opvasken

“Hvad klarer du først? Opvasken eller går ned med skraldet?” Når du svarer “Opvasken”, har du indikeret, at du gør begge dele, og at du starter med at klare opvasken.

Det er et eksempel på en sproglig forudsætning, som du måske har brugt eller været udsat for i din dagligdag. Nogen bruger dem bevidst, andre ubevidst. Hvad gør du?

Ved at bruge sproglige forudsætninger i dine tekster og din kommunikation i øvrigt, har du større mulighed for at skabe nogle spor i din modtagers hjerne, som fører derhen, hvor du gerne vil have dem. At din modtager følger DIT spor. De kan selvfølgelig sagtens lægge andre spor, som fører i en helt anden retning. Det kræver blot en beslutning, at det er sådan det er.

Du kan bruge de sproglige forudsætninger et hav af steder:

  • Forhandlinger
  • Ansøgninger
  • Webtekster
  • Nyhedsbreve

Blot for at nævne nogle få.

Sproglige forudsætninger = manipulation?

Hvad er det vigtigste indhold for dig i denne artikel?

Jeg har lige bedt din hjerne om at lede efter det vigtigste i dette blogindlæg. I stedet for at overveje OM du får noget ud af at læse dette blogindlæg, gik du formodentlig i gang med at overveje HVAD det vigtigste er.

Nogen vil påstå, at det er manipulation. Måske de har ret, men kommunikation handler om at formidle et budskab. Et budskab, som ofte skal overbevise nogen om noget. I sidste ende er der ingen, der forhindrer dig i at sige “ingenting overhovedet”, hvis det er sådan du har det. Jeg beder dig bare starte med at overveje, hvad du synes er det vigtigste.

Hvordan forestiller du dig, at du kan bruge sproglige forudsætninger? og til hvad? Skriv en kommentar herunder om dine holdninger og erfaringer med sproglige forudsætninger.

Læs også

Skriv et svar

Hvad søger du?

Skriv til mig, hvad jeg kan hjælpe dig med