Søg

Leger du den usynlige mand/kvinde?

Leger du den usynlige mand/kvinde?
Den usynlige mand/kvinde sidder på sin terrasse og venter på at blive opdaget

Der er helt sikkert en masse situationer, hvor det er godt at være helt usynlig. Så ingen kan se dig. At være jobsøgende er ikke en af de situationer. Her gælder det om at være synlig for din kommende arbejdsgiver.

At sidde aggressivt hjemme ved telefonen og vente på, at nogen ringer med drømmejobbet, er ikke vejen frem. Der er en lang række andre muligheder, som du kan benytte. Langt flere end dem, som beskrives her nedenfor.

Netværk

Det diskuteres heftigt, hvor mange stillinger der aldrig slås op, men besættes via netværk. Nogen siger 50 % – andre siger 80%. Uanset hvad, så er det så mange stillinger, at det er værd at gå efter. Såeh, plej dit netværk, udbyg dit netværk, hjælp dit netværk og søg hjælp i dit netværk. Det er ikke sikkert, at dem i dit netværk lige har jobbet til dig, men måske nogen som de kender…

Sociale netværk

Mere og mere foregår på nettet: LinkedIn, Facebook, Twitter osv. osv. Ved at være synlig på nettet bliver du mere synlig overfor dit netværk (og alle andre). De kan meget bedre hjælpe dig, hvis de ved, hvordan de kan hjælpe dig.

Jeg får jævnligt henvendelser fra nogen i mit netværk (især LinkedIn) om stillinger. Og jeg hjælper også mit netværk det bedste jeg kan. Der skal gerne være en balance i tingene – uden at man skal hive den stramknoldede bogholder frem fra skuffen. Ved at være en GI-TAR opnår du mere.

Jeg søger en stilling inden for marketing og kommunikation. Måske DU kender nogen, som kan bruge mig. Hvis du gør, så giv mig lige et praj…

Seminarer, kurser og workshops

Som ledig/jobsøgende/arbejdsløs eller hvad det nu hedder, er det et fuldtidsarbejde at søge job. Men der er mange veje, der fører til Rom. En af disse hedder seminarer, kurser og workshops. Det bugner med gratis arrangementer, hvor du og jeg kan komme hen og blive inspireret og møde nye mennesker. Måske endda nogen, som kender nogen, som går og leder efter dig, så de kan ansætte dig.

Online video

Lav en video (du behøver ikke have Steven Spielberg til at instruere) og gør det synligt for os andre, hvem du kan hjælpe med hvad og hvilket udbytte “hvem” får ud af at ansætte dig. Del videoen via YouTube, Facebook, LinkedIn, din hjemmeside og hvad du ellers har. Så får du også lige lavet lidt online marketing.

Tænk godt og grundigt over, hvad modtageren kan få ud af at vælge dig.

Og ja! Det kan godt være lidt mærkeligt at se sig selv på video. Men hvis det kan bidrage til et job, er det vel ok?

Send vanetænkningen til tælling!

I det hele taget gælder det om at supplere de gode, gamle metoder med nye, innovative idéer. Ofte skal der nye metoder til at skabe nye resultater. Så her kommer et vigtigt spørgsmål til dig: “Hvad kan du gøre for at blive mere synlig for din kommende arbejdsgiver?”. Så du ikke “ligner” den usynlige mands tvillingebror/søster.

Læs også

2 reaktioner

Skriv et svar

Hvad søger du?

Skriv til mig, hvad jeg kan hjælpe dig med