Søg

Nej, du må ikke bare sende dine nyhedsbreve!

Du må ikke bare sende e-mail marketing - det kræver tilladelse

Du skal have tilladelse før du sender nyhedsbreve (foto: NinaMalyna/Photoxpress)“Jamen, kan jeg ikke bare sende mine nyhedsbreve? Det er jo et godt tilbud, som de vil elske?!”.

Virkeligheden er bare, at din læser selv skal melde sig til – aktivt. Før du sender nyhedsbreve skal du have tilladelse. Deraf det gode danske ord “permission marketing”, som ofte hægtes på det at sende nyhedsbreve til sine kunder.

Jeg er ikke jurist

Jeg er IKKE jurist og kender derfor ikke samtlige domme og fortolkninger i forbindelse med e-mail marketing. Der kan derfor være mange parametre og retningslinjer, som jeg ikke er bekendt med.

Derfor kan jeg ikke påtage mig ansvaret for, at samtlige informationer og fortolkninger i indlægget er den endegyldige og evige sandhed. Om det er “kyllinget” af mig med denne totale ansvarsfraskrivelse? måske, men der er mange ting i spil, som kan/vil blive fortolket. Som sagt, jeg er ikke jurist.

Selv holder jeg mig til at få tilladelse til at sende nyhedsbrevet – inden jeg begynder på at sende noget som helst. Og gør en dyd ud af at fortælle, at det er nemt at melde sig fra igen.

Hvad siger markedsføringsloven?

Det er Markedsføringslovens § 6, som beskriver, hvad du må og ikke må. Noget er helt klart og tydeligt, hvor andre ting i højere grad er åben for fortolkning.

Selv vælger jeg at tolke reglerne stramt, forstået på den måde, at jeg vælger den sikre vej. Udsigten til store bøder virker ikke voldsomt attraktivt på mig. Eller den badwill, som spam kan medføre. Noget, det kan koste dig mere end 10 af de store sedler.

UPDATE 2022: En skærpelse af Markedsføringsloven har gjort det endnu dyrere at se stort på, at man skal have tilladelse, før man sender sine supertilbud afsted.

Få tilladelse til at sende nyhedsbreve

Det gælder kort og godt om at få tilladelse til at sende nyhedsbreve. Det kan du gøre på mange måder:

  • via en formular på din hjemmeside i din menu/sidebar
  • en slide-in formular
  • QR-kode-baseret tilmeldingsformular i din vejbod
  • pop-up formular
  • Hav en tilmeldingsliste i din fysiske butik
  • En del af købsflowet på din webshop
  • En lille seddel i pakkerne, som du sender til dine kunder
  • En kombination af ovenstående

Giv dine læsere noget, som de kan få glæde/udbytte af: rabatter, særarrangementer og andre gode tilbud, som er forbeholdt læserne af dit nyhedsbrev.

Der hersker mange fortolkninger af, hvad man må og ikke må. Når du kombinerer disse mange fortolkninger med gråzoner, bliver det for alvor “sjovt”.

Lamper og havenisser er ikke det samme når det gælder nyhedsbreve (foto: Cucumber/Fotosergio/Photoxpress)
Ligheden mellem havenisser og lamper? Hmm!

Ifølge markedsføringsloven må du gerne sende e-mails til kunder, når det handler om beslægtede varer.

Har jeg købt en lampe i din butik, må du gerne sende mig nyhedsbreve om andre lamper, men ikke om havenisser. Måske hvis der er lys i havenissen?!? Såfremt du har gjort det nemt for mig at kan sige “NEJ TAK” under forløbet og efterfølgende.

What to do? Selv anbefaler jeg at følge den sikre sti. Jeg er med på, at det kan koste tilmeldinger og dermed indtjening. Det sætter jeg op mod det, som en tur gennem juristeriet kan koste i bøder – og dårlig omtale.

Læs også

Hvad søger du?

Skriv til mig, hvad jeg kan hjælpe dig med