skip to Main Content
42 17 96 42

WordPress plugins som kan løfte din hjemmeside

WordPress kan mange ting på egen hånd. Alligevel kan du ved at bruge plugins tilføre din hjemmeside ekstra funktionalitet og brugervenlighed. Læs om en håndfuld af de plugins, som kan gøre din hjemmeside bedre og mere lækker.

WordPress - endnu bedre med de rette plugins (foto: WordPress.org)Der eksisterer RIGTIG MANGE plugins til WordPress. Nedenstående er en mikroskopisk brøkdel af disse og der kan sagtens være plugins, som er endnu bedre end de plugins jeg beskriver. Del gerne din viden, hvis du kender plugins, som er uundværlige til WordPress.

Plugins finder du typisk ved at vælge “Plugins”, vælge “Tilføj nyt” og så skrive navnet eller den funktion du ønsker, når du er i administratordelen af WordPress.

SEO – skal der til

At fokusere på SEO er vigtigt. Jo nemmere du bliver fundet, jo større er din mulighed for at opnå dit mål. WordPress SEO er – efter min mening – et godt plugin til SEO, som tager dig i hånden og hjælper dig godt på vej – uanset om du er helt ny eller er garvet veteran. Der er ufattelig mange muligheder for at indstille og fintune. Det er ret enkelt at komme i gang. Jeg kan især godt lide, at jeg med WordPress SEO kan skrive min egen meta beskrivelse, SEO titel og angive fokusnøgleord – og derefter få et SEO-tjek.

Vær nem at komme i kontakt med

Det skal være nemt for den besøgende at kontakte dig. Derfor er en kontaktformular oftest en rigtig god ting at have på din hjemmeside. Jeg har efterhånden prøvet en del forskellige plugins til kontaktformularer.

Nu er min “kærlighed” faldet på Contact Form 7. Den er ret nem at komme i gang med og understøtter dansk. På mange måder virker den som mange af de andre plugins, som jeg har prøvet.

Det, som fik mig til at vælge Contact Form 7, var at man – ved at tilføje en lille kodestump – sender en kopi af beskeden til afsenderen. Du kender sikkert også det, at man har sendt en besked til nogen, men ikke har noget på skrift selv. Det kan man undgå med Contact Form 7.

Hvis du vil være fri for spammere, skal du også installere et ekstra plugin: “Really Simple CAPTCHA”. Før jeg fik dette installeret, løb jeg ind i en frygtelig masse spam via kontaktformularen.

Den rette menu

Der ER et indbygget menusystem i WordPress, som sikkert vil være nok for mange. Det menusystem er – som jeg har oplevet det – ikke glad for undermenuer. Det klarer Exclude Pages from Navigation.

Når du opretter en side, skal du blot hakke af, om siden skal vises i menuoversigten eller ej. Det er nemt og enkelt. Det kan også være fikst, når du har sider, som du ikke ønsker at vise i din menustruktur. Det kunne for eksempel være en “tak-for-din-tilmelding-til-mit-nyhedsbrev-side”, som ikke skal tage plads op i menuen.

Når du har brug for kolonner

Nogle gange har man bare brug for at teksten på siden er i spalter. Den udfordring kan løses på mange måder. Jeg har valgt at bruge Page Columnist, da det nemt og enkelt løser opgaven.

Et eksempel på, hvordan man kan bruge dette plugin, finder du på siden med min kontaktformular. Du vælger selv antal kolonner og om den skal starte med eller uden kolonner. Den er nem og enkel at arbejde med.

Øg synligheden på Facebook og få flere læsere

Det er ikke til at komme uden om: Facebook kan være en vigtig spiller, når det drejer sig om at blive synlig overfor læsere og øge antallet af læsere. Uden læsere er det knapt så sjovt. Derfor er det værd at overveje, om du skal have “synes-godt-om-knapper” på din hjemmesides indlæg og sider. Ved at gøre det, før du det nemt for dine læsere at dele dine guldkorn. Der findes et hav af muligheder for at vælge plugins.

Tidens Nyheder, som får størstedelen af sine læsere via Facebook, bruger jeg Simple Facebook Connect til at lave en “Synes godt om” Tidens Nyheders side på Facebook.

På de enkelte poster bruger jeg Facebook Button Plugin. Her kan jeg vælge, om jeg vil have “Synes godt om” foroven, forneden eller begge dele. Disse knapper har været med til at sprede “nyhederne” på Tidens Nyheder.

Og et hav af andre WordPress Plugins

Der er som nævnt en fantasillion WordPress plugins derude, til stort set et hvilket som helst behov. Hvis du kan anbefale et godt plugin, så del det med os. Fortæl også gerne, hvorfor det er “guds gave” til et WordPress-site.

Share Button

Bjørn Johansen

Jeg hedder Bjørn Johansen. Jeg har en marketing- og kommunikationsbaggrund, som jeg bruger i mit arbejde. Det er især den digitale markedsføring, som har min interesse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Send mig en e-mail når nogen følger op på min kommentar. Du kan også få en mail om opdateringer uden at skrive en kommentar.

Back To Top