skip to Main Content
42 17 96 42

WordPress – noget for dig og din hjemmeside?

Så er det bestemt! Nu skal du have en (ny) hjemmeside. Men hvilken platform skal du bygge den på?!? Guderne – og du – skal vide, at du har nok at vælge mellem. En af løsningerne er WordPress. Denne og mange andre hjemmesider drives i WordPress.

Brug WordPress til din hjemmeside (foto: WordPress.org)

Brug WordPress til din hjemmeside

WordPress er ikke svaret på alles webbønner, men mange vil komme langt med WordPress, det rette tema og plug-ins. Og det for ganske få (eller ingen) penge.

For mig vinder WordPress mange point på sin store udbredelse. Fordi så mange bruger det, er der altid en masse andre, som har haft de samme udfordringer eller behov som mig.

Derfor er der udviklet en masse plugins og fora, hvor man kan søge og finde svar. Og det har jeg haft glæde af mange gange, når en udfordring har været ved at koste mig de sidste hår på hovedet.

WordPress – et CMS

Egentlig startede WordPress som et bloggingværktøj, men de senere år har det i høj grad også vist sit værd som Content Management System. Du kan vælge om du vil have det hostet hos wordpress.com eller du vil have din hjemmeside på webhotel/egen server. Hvilken løsning der er bedst for dig, afhænger af hvad du vil og kan.

WordPress.com

Dette er for dig, som ikke vil fedte med alskens teknik, plugins og alt muligt andet besværligt. Du vil sikkert bare have smækket din hjemmeside op – hurtigst muligt. Du kan vælge mellem en række temaer og indstillinger. Men du kan ikke rette så mange ting på WordPress.com , som hvis du vælger at køre på via dit eget webhotel. Derfor har jeg kun kort nævnt muligheden og fokuserer primært på den løsning, hvor du har fuld kontrol.

WordPress på egen server/webhotel

Det VIL være mere omstændigt at have WordPress på din egen server eller dit webhotel. Til gengæld opnår du også en masse frihed til at gøre som du har lyst. Og frihed er lig med muligheder. Mange webhoteller tilbyder one-click-installation, så det behøver ikke være så giftigt. Hvis du – eller nogen i dit firma – har lidt it-fingerfærdighed, så vil du/I i mange tilfælde selv kunne styre det. Du finder installationsfilerne på WordPress.dk.

Hvor meget kan/vil du selv?

Kan og vil du selv skrue din WordPress hjemmeside sammen? (Foto: Vasiliy Koval/Photoxpress)

Kan og vil du selv skrue din WordPress hjemmeside sammen?

Med WordPress kan du få det næsten som du vil have det: Du kan vælge at få nogen (et webbureau eller lignende) til at lave hjemmesiden til dig og til at hoste det. Eller du kan vælge selv at kaste dig ud i det. Har du/I nogen, som kan og vil håndtere hjemmesiden, kunne det være en mulighed at stå for det selv.

Om det kan betale sig økonomisk er også svært at give et 100 % svar på. Hvis du vælger at få det produceret og hostet ude i byen, så koster det et konkret beløb, som er nemt at tage stilling til. Anderledes besværligt kan det være at bedømme, når det er en i firmaet, som står for det. Hvor meget tid bliver der brugt på at udvikle, vedligeholde, sikre og tage backup af hjemmesiden? Tid er jo som bekendt penge.

Nu er penge jo ikke alt. Tryghed og sikkerhed kan også have en indflydelse på dit valg. Hvis du bare vil kunne læne dig tilbage og udelukkende stå for at skrive indhold, så er det nok bedst at få andre til at stå for det.

Uanset hvilken løsning du vælger, skal gøre op med dig selv, hvad du egentlig vil opnå med din hjemmeside. Og på den baggrund få strikket den rette hjemmeside sammen. Enten selv eller ude i byen.

Del dine WordPress-erfaringer

Del dine erfaringer i en kommentar: Hvad valgte du? Valgte du at gøre det selv eller fik du det lavet ude i byen? Hvorfor? Og hvordan gik det?

 

Share Button

Bjørn Johansen

Jeg hedder Bjørn Johansen. Jeg har en marketing- og kommunikationsbaggrund, som jeg bruger i mit arbejde. Det er især den digitale markedsføring, som har min interesse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Send mig en e-mail når nogen følger op på min kommentar. Du kan også få en mail om opdateringer uden at skrive en kommentar.

Back To Top