Viden er magt og kroner

Jeg tror at…! Med nyhedsbreve og e-mail marketing behøver du ikke tro eller være religiøs. Du kan nemlig vide, hvor mange der ser dine budskaber, hvor mange der klikker videre og hvilket udbytte din e-mail markedsføring giver dig.

Dengang internettet og dets muligheder for e-mail marketing lå et pænt stykke ude i fremtiden, var direct marketing en af de ting, som jeg brugte meget. Jeg har ikke tal på, hvor mange gode tilbud jeg sendte ud til kunderne eller hvor mange portokroner, der blev brugt i den forbindelse.

Til gengæld vidste jeg ikke eksakt, hvem af mine modtagere, som læste mine tilbud. Jeg troede, håbede og formodede. Jeg måtte spændt vente til ordrerne begyndte at komme.

Viden er vigtig for din e-mail marketing succes (foto: Jeffrey Collingwood/Photoxpress)

Med e-mail marketing ved du

Helt anderledes er det med nyhedsbreve og e-mail marketing. Her behøver du ikke tro noget som helst. Der er bygget huse til at tro i.

Via de indbyggede muligheder i dit e-mail marketing system, som du bruger til at sende nyhedsbreve med, kan du nemlig læse om de enkelte brugeres aktivitet:

  • Hvem åbnede? (update 2021 Der har Apple så smidt lidt grus i maskineriet med deres nye tiltag)
  • Hvor mange gange åbnede de?
  • Hvad klikkede de på?
  • Hvem videresendte nyhedsbrevet?
  • Og meget meget mere

Faktisk er nogle e-mail marketingsystemer så smarte, at de kan sende nye e-mails – baseret på brugerens adfærd. Du kan for eksempel sende en opfølgende mail, når din læser klikker på noget bestemt eller besøger en specifik side på dit website.

Læs også: Hæld salt din kundes sår og vind

Målrettede nyhedsbreve

Når først du har fået tilladelsen til at sende nyhedsbreve til mig og de øvrige på din mailingliste, kan du principielt sende hvad som helst. Forudsat du har lavet en ordentlig beskrivelse af, hvad jeg du beder om tilladelse til.

For alles bedste er det bedst, at nyhedsbrevene rammer noget, som har din læsers interesse. Hvis jeg havde tilmeldt mig dit nyhedsbrev om online marketing og du pludselig bruger det meste af pladsen i dine nyhedsbreve til at fortælle om det herlige ved at strikke sine egne sweatre, skal du ikke regne med, at jeg bliver hængende.

Fortæl mig noget om, hvordan jeg får noget ud af min online marketing. Så skal jeg nok blive hængende. Jeg kan endda finde på at dele dit nyhedsbrev.