skip to Main Content
42 17 96 42

Spar tid og penge – brug skabeloner

Når du skriver et tilbud, en faktura, en kontrakt eller lignende i Word, starter du så forfra hver gang? Overskriver du et eksisterende dokument? Eller har du en skabelon, så du kan nøjes med at skrive de nye informationer? En skabelon, hvor du kan hoppe fra felt til felt?

Brug skabeloner og spar tid og penge (foto: andrey-polichenko/Photoxpress)

Brug skabeloner, spar tid og penge

Hvis du bruger en skabelon, vil jeg straks give dig ti tommelfingre op. Så kan du jo bruge den tid, som du sparer, på noget andet.

Starter du forfra hver gang, bruger mellemrumstasten for at justere helt ud til højre og lignende, så vil jeg opfordre dig til at skrotte din nuværende måde at gøre tingene på. Og lave en skabelon i stedet.

Det tager lidt tid at få en skabelon strikket sammen på den rigtige måde, men den tid vil du hurtigt have tjent hjem mange gange.

For at vise dig, hvor meget det drejer sig om, har jeg lavet en online beregner i Excel, som viser dig, hvor meget tid du egentlig kan spare dig selv og dine kolleger for. Det bliver sikkert til meget mere end du tror. Kender du ordsproget om at “Tid er penge”?

Det kan være med til at overbevise tvivlere om udbyttet ved skabeloner. I har sikkert andre ting, som I kan bruge de sparede timer og kroner på.

Ud over tidsbesparelsen får du også et ensartet layout, når du bruger skabelonen. Slut med at have 7 forskellige måder at lave det på.

Hvis der er flere end dig, som skal bruge skabelonen, så læg skabelonen på jeres server/netværk, så I arbejder på den samme skabelon. Ellers går opdateringer og forbedringer tabt for nogle brugere. Og så er I lige vidt.

Hvad er dine erfaringer med at bruge skabeloner? Har du god historie, som du vil dele med os andre. Det kan både være en solstrålehistorie eller en rædselshistorie. Bare kom med den…

Share Button

Bjørn Johansen

Jeg hedder Bjørn Johansen. Jeg har en marketing- og kommunikationsbaggrund, som jeg bruger i mit arbejde. Det er især den digitale markedsføring, som har min interesse.

This Post Has One Comment
 1. Et super godt tiltag.
  Både at skrive om, men også at få indført.
  F.eks. ved ansøgninger og udsendelse af tilbud må det været et must at have en skabelon.
  Den skal jo bruges flere gange, og hvergang skal der være en sikkerhed for at afsender info. er de samme ( og korrekte) men modtageren skal jo være forskellig, idet budskaberne som læseren skal have jo er tilrettet den enkelte modtager.
  Godt initiativ Bjørn.
  ps. Jeg bruger selv en brevskabelon til de forskellige bestyrelser og frivillige foreninger, jeg er medlem af. udfra hvad mit hverv er i foreningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Send mig en e-mail når nogen følger op på min kommentar. Du kan også få en mail om opdateringer uden at skrive en kommentar.

Back To Top