No-reply som afsender i nyhedsbrevet = jeg gider ikke høre fra mine kunder

Brug ikke no-reply i din e-mail marketing (foto: Ana de Sousa/Photoxpress)Du skal høre på mig, men jeg gider ikke høre på dig. Du skal bare bestille det, som mine nyhedsbreve og jeg siger du skal købe! Capiche?!

Det er ikke sådan jeg ønsker at tale til mine mailmodtagere. Hvad med dig?

I mine øjne er det attituden hos dem, der anvender no-reply i deres nyhedsbreve og e-mail marketing.

Måske er det mig, som er fattesvag (dette behøver du ikke bekræfte), men jeg kan altså ikke se fidusen i at afskære en kunde fra at kommunikere med mig. Hvis han vil købe, er han velkommen. Tryk endelig på svar og bestil alt hvad hjertet begærer. Vil han reklamere/beklage sig, er det bedre at det sker til mig end til resten af verden. Så har jeg nemlig muligheden for at rette op på ting.

Hvor upersonligt kan det blive?

Når du anvender en no-reply-adresse er der ikke meget sjæl i det. Mærk efter en gang. Hvem vil du helst høre fra? Din “ven” no-reply eller fra Kirsten Hansen? For mit eget vedkommende bliver jeg mere nysgerrig og interesseret, når det er en person, der står som afsender. Det er mere personligt.

I nogle situationer kan det dog give god mening. Som f.eks. hvis en person har bedt om at resette sit password.

Hvad med alle “out-of-office”-beskederne?

Som det er så populært at sige: “Lev med det”. Sender du en mail afsted i juli og få en masse “Jeg er ikke på kontoret”-beskeder, kan du jo overveje at bruge dette i særlige kampagner. Du ved, hvornår hvem kommer tilbage (formodentlig fra ferie). Så kan du en uge efter deres hjemkomst sende en mail til dem med et godt “velkommen-tilbage-fra-ferie-tilbud”.

De enkelte e-mail marketingsystemer er opmærksomme på dette og tilbyder forskellige løsninger til at håndtere dette. Så lur mig om ikke også det er tilfældet for dit system.