skip to Main Content
42 17 96 42

Lav online video eller præsentation med PowToon – gratis

Du har sikkert hørt det før, men her kommer det lige igen: “Online video er en god idé!”. Måske tænker du, at det bare koster KASSEN at lave en webvideo. Det kan det godt, men det behøver det slet ikke at gøre. Med PowToon kan du faktisk gøre det helt gratis.

Efter at have set en online video på Facebook, som var produceret med PowToon, måtte jeg også lige prøve. Og jeg blev positivt overrasket. Det var ret nemt at komme i gang med. Det tog mig da heller ikke ret lang tid at producere nedenstående online video. Der er sikkert andre systemer derude, som kan det samme, men nu var det så lige PowToon jeg faldt over.

Klik på start for at se videoen. Den varer 33 sekunder.

Online video på den nemme måde

Der er selvfølgelig lige et par ting, som man skal have styr på, inden produktionen af videoen for alvor kører. Men det tager ikke så lang tid. Og der var også en ok hjælp. PowToon er p.t. i Beta mode, hvilket vil sige at de ikke er helt klar. Men jeg synes, at det er både nemt og lidt sjovt at lave en lille video. Du kan også vælge at lave det som en præsentation, som giver lidt mere liv end den traditionelle PowerPoint.

Det hele foregår online. Lige nu tilmelder man sig som Beta tester på PowToons hjemmeside.

Hvad kan PowToon egentlig bruges til?

Som jeg ser det, er det kun fantasien (og måske pengepungen), som sætter begrænsninger. Det vil nok være mere oplagt for nogle brancher frem for andre. Efter min mening skal branchen/firmaet/personen kunne slippe godt fra glimt i øjet. Jeg ser ikke lige A. P. Møller-Maersk bruge PowToon. Jeg har valgt at bruge PowToon som en del af min jobsøgning.

Gratis eller kasse 1

45 sekunder eller ubegrænset

Online video med PowToon (foto: Powtoon)

Online video med PowToon – ret nemt at gå til.

PowToon kommer i flere udgaver. Jeg har valgt at arbejde med gratis-udgaven, da den passer bedst til mit behov og min pengepung.

I forhold til betalingsudgaverne er der en række begrænsninger. I gratis-udgaven af PowToon kan man kun lave online videoer på op til 45 sekunder.

Men det ansporer også en til at være klar i spyttet. Utallige undersøgelser af folks videovaner viser, at folk hurtigt falder fra. Når det er sagt, så er der (i skrivende stund) ubegrænset tid på gratis-abonnementet. I betalingsudgaven har du ubegrænset tid.

Forskellige stilarter og videokvaliteter

I PowToon kan du vælge forskellige stilarter. I gratis-udgaven kan du vælge mellem 3 stilarter – i betalingsudgaven 5 forskellige stilarter. Der er også forskel på eksportkvaliteten til YouTube og hvor mange videoer du kan uploade. Jo mere du betaler, jo bedre kvalitet.

I gratis-versionen har du 2o uploads til YouTube pr. måned. Vælger du det billigste medlemskab (29$/md.) har du ret til 50 uploads til YouTube pr. måned. Det store forkromede medlemskab koster 369$ pr. måned. Her kan du så bare ALT i højeste kvalitet.

Min egen webvideo har jeg – i første omgang – valgt at embedde på min hjemmeside.

Æ, Ø og Å

Det er jo ofte i det store udland, at nogen udtænker nogle smarte “Software as a System”-løsninger. Desværre får en del af disse løsninger ikke lige de danske bogstaver æ, ø og å med. Det er i stor udstrækning lykkes for PowToon. Der er dog – i nogle af fontene – en udfordring med de danske særbogstaver. Men så kan du bare bruge en af de andre fonte, hvis du VIL bruge ord med æ. ø og å.

Hurtig og kompetent support

I forbindelse med at jeg ville skrive dette blogindlæg havde jeg lige et par opklarende spørgsmål angående de danske tegn og abonnementsbetingelser. Jeg skrev lørdag eftermiddag og fik svar lørdag aften. Om det er sædvanen ved jeg ikke, men det virkede i hvert fald godt.

Noget for dig?

Hvis PowToon lyder som noget for dig, så kan du se mere på PowToons hjemmeside. God fornøjelse.

Hvis du allerede har lavet en PowToon præsentation eller online video, så del den gerne med os andre og fortæl om dine erfaringer med løsningen.

Share Button

Bjørn Johansen

Jeg hedder Bjørn Johansen. Jeg har en marketing- og kommunikationsbaggrund, som jeg bruger i mit arbejde. Det er især den digitale markedsføring, som har min interesse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Send mig en e-mail når nogen følger op på min kommentar. Du kan også få en mail om opdateringer uden at skrive en kommentar.

Back To Top