Kunsten at tage egen medicin

Kunsten at tage egen medicin kan give pote (foto: ezran/SXC.hu)Det er nemt at give andre råd om, hvad de kan gøre for at forbedre deres liv og muligheder. At give dem den medicin, som “kurerer” dem. Nogle gange kan det knibe det lidt med at tage den selv. Har du det også på den måde?

Jeg har ved flere lejligheder rådet andre til at kigge deres materiale igennem for ting, som ikke fremmer deres budskab.

Efter min mening et ganske godt råd.

Stram op!

For nylig gik jeg i dialog med et par konsulenter for at få mere ud af min jobsøgning. Jeg bad dem komme med feedback på mit jobsøgningsmateriale og hvilket billede de fik af mig.

En af de centrale ting i deres feedback var, at jeg med fordel kunne luge ud i mit materiale og stramme det op. Det er materiale, som er produceret over længere tid og jeg kan godt se, hvad de mener. Derfor har jeg tyndet ud i mine indlæg, online videoer, strammet sproget op, så mit budskab nu står tydeligere end tidligere:

At jeg søger en stilling inden for marketing/online marketing. Det var en god øvelse i “kill your darlings“. En øvelse som ikke kun skal udføres en gang, men gentagne gange.

Jeg tager af min egen medicin. Jeg forventer, at det vil have positiv effekt på min jobsøgning.

Hvorfor jeg deler dette med dig?

Fordi du måske også kan have glæde af mit råd eller et af de råd, som du har givet andre.

Ja, nu drejer det sig om dig!

Hvilket godt råd har du givet, som du med fordel selv kan følge? Så du får mere ud af dit liv?

Hvordan kan dit eget gode råd gøre dit liv bedre? Del det med os andre, så vi også kan få glæde af dit råd. Som det hedder på udenlandsk: “Sharing is caring”.

Skriv et svar