Hvor godt hjælper dit netværk dig mod skybrud?

Forestil dig, at du er ude og gå. Pludselig bliver du overrasket af et skybrud! Regnen siler ned. Og nu gik det ellers lige så godt! Men så åbner du din taske og flår noget op, som skal beskytte dig mod syndflod,  druknedød og det, der er værre. Hvad hiver du frem? En gennemhullet si eller en vandtæt paraply?

Netværk er en paraply der beskytter dig mod skybrud (foto: Sean Gladwell/Photoxpress)Betragt dit netværk som en paraply, som hjælper dig mod den kolde regn. Afhængig af hvor god du har været til at bygge og vedligeholde dit netværk, slipper du mere eller mindre tørskoet gennem det massive regnskyl.

Netværk kommer ikke af sig selv. Det kræver en indsats. Også når der er blå himmel, sol og fuglefløjt. Måske har DU hjulpet andre med at skærme af mod regnen. Og nu har du selv brug for hjælp til at komme tørskoet gennem skybruddet. Et skybrud, som kan være en ledighedsperiode, jagten på den helt rette medarbejder, den rette leverandør eller lignende.

Vejen til et godt netværk

Der er mange måder at få et godt netværk. Herunder kommer med mine bud på, hvordan du kan forbedre dit netværk, så du slipper for at skulle rende rundt i waders. Der er ikke så meget godt at sige om waders, med mindre man er lystfisker eller lignende.

Vær en GI-TAR

I det gode netværksforhold er der et ligeværdigt forhold mellem parterne. Begge parter får noget ud af netværket. Nogle ganger GI’R du og i andre tilfælde TA’R du. Til min smag skal der ikke være en lille, sort bog, som nøje og nidkært holder regnskab med saldoen. Hjælpen skal komme af et godt hjerte.

Læs også: Hjælp dit netværk – og dig selv

Vær åben

Vær åben over for nye muligheder, som pludselig byder sig til. Man ved jo aldrig, hvad der sker. En gang da jeg skulle ind og købe nyt køkken, kom jeg ud med et køkken og et nyt job. I løbet af snakken med indehaveren fortalte jeg at jeg var jobsøgende. Han stod lige og manglede en…

Hvis du er på LinkedIn, så vær åben for invitationer fra personer, som gerne vil netværke med dig (og i al almindelighed). Det kan jo være, at det bliver din nye bedste kontakt. Jeg vil også opfordre dig til at invitere spændende mennesker ind i dit netværk. Find den fælles “snitflade”.

Vær synlig

Med synlighed og åbenhed kommer du længere (foto: James Steidl/Photoxpress)
Med synlighed og åbenhed kommer du længere

Gør det nemt for andre i dit netværk at hjælpe dig eller spørge om hjælp. Gør det ved at vise, hvad du kan, vil og ønsker.  Deltag i relevante diskussioner og grupper på  LinkedIn, Facebook, Amino eller hvad der nu passer til dig. Del også gode links og jobopslag, som dit netværk kan få glæde af. Sharing is Caring!

Det vil give mere end hvis du kører til Råbjerg Mile og stikker hovedet i sandet som en anden struds.

Dette er et par af de mange ting, som spiller ind i forbindelse med at sikre dig et bedre netværk. Du kender garanteret flere gode måder at skabe et godt netværk på. Del dem med os. Hvad virker for dig? hvad gør du?

PS: Hvis du tror, at vi kan have glæde af at være i netværk med hinanden, så giv lyd. Tag evt. et kig på min LinkedIn-profil.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *